Wanddouche oplossingen

Er zijn 11 producten.

Item 1-11 van 11 in totaal item(s)

Actieve filters

Solution Line Legionella wanddouche oplossingen

De Solution Line van Longus zijn innovatieve oplossingen voor wand- en sport douches. Mede door de snelle en eenvoudige montage biedt de Solution-Line een perfecte oplossing om adequaat te kunnen handelen bij een normoverschrijding van bijvoorbeeld de legionellabacterie. Onze wanddouches zorgen voor schoon en legionella-vrij water en garanderen voor 100% de veiligheid van de gebruikers. We hebben innovatieve producten die kunnen worden ingezet bij nieuwbouw, renovaties of vervanging van wanddouches en oplossingen voor een calamiteit met een bacteriële- of een legionella overschrijding.

Solution Line voor nieuwbouwprojecten

Tijdens de bouw van een pand kunnen er allerlei schadelijke bacteriën en virussen in het waterleidingnetwerk terechtkomen. Om te voorkomen dat bacteriën die tijdens het transport, opslag of aanleg in het waterleidingnetwerk terecht zijn gekomen de gezondheid van de gebruikers kan schaden hebben we speciale producten ontwikkeld. Zodra een nieuw aangelegde doucheruimte op het drinkwaternet wordt aangesloten is onze Pro Kit de oplossing om de gevaren die kunnen ontstaan door bacteriën en virussen te elimineren. Door onze Pro Kit producten kan een nieuw aangelegde douche direct worden gebruikt zonder de gezondheid van de eindgebruiker in gevaar te brengen.

Solution Line voor renovatieprojecten

Wanneer een doucheruimte gerenoveerd moet worden is het verstandig meteen de douchekop of de wanddouche te laten vervangen. Oude douchekoppen hebben vaak achter bij de aansluiting onzichtbare gevaren. Messing is in principe prima voor gebruik bij drinkwater, maar omdat bij oude wanddouches sprake is van stilstaand water en door de ruwe oppervlak kunnen er in het stilstaande water schadelijke bacteriën groeien die een gevaar kunnen opleveren voor de gezondheid.

Om aangroei van schadelijke bacteriën te voorkomen kun je kiezen voor onze Elegance douchekop. Deze douchekop heeft een vrije doorgang van water waardoor de aangroei van bijvoorbeeld Legionella onmogelijk is.

Het vervangen van een bestaande douchekop of wanddouche

Door verschillende redenen kan het gebeuren dat een bestaande douchekop vervangen moet worden. Misschien is de douchekop verouderd, beschadigd of ernstig vervuild. Ook dit kan een mooie gelegenheid zijn om de douchekop te vervangen voor een legionella veilige Elegance douchekop met XXL filter. Deze douchekop is eenvoudig te monteren en zorgt ervoor dat de gebruikers veilig kunnen douchen zonder dat gevaarlijke bacteriën schade kunnen aanrichten.

Longus oplossingen bij een legionella normoverschrijding

Het sluiten van doucheruimtes vanwege een legionella besmetting betekent ongemak voor de gebruikers en kan schadelijk zijn voor het imago van de eigenaar of de beheerder van het gebouw. Bovendien werkt het afsluiten van doucheruimtes juist de aangroei van de legionellabacteriën in de hand omdat de doorstroming in het waterleidingnetwerk stagneert. Door de stagnatie van de doorstroming zal de aangroei van de biofilm met schadelijke kiemen doorgaan omdat zij profiteren van het stilstaande water, met alle gevaren van dien. Bij een legionella normoverschrijding boven de 100 Kve/l kunnen de douchekoppen en tappunten worden gezekerd met legionella veilige filters die de bacteriën opvangen. De filters zijn los te bestellen en kunnen eenvoudig binnen een paar seconden worden vastgeschroefd. De doucheruimtes kunnen gewoon in gebruik blijven zonder dat er hinder, reputatieschade of gevaar voor de gezondheid ontstaat.