Handleiding vervangfilter verwisselprotocol

In deze verwisselprotocol leggen we uit hoe de vervangfilters vervangen moeten worden voor onze Longus Legionella douchekoppen. Het is belangrijk om het protocol correct te volgen om de veiligheid en het comfort van de eindgebruiker te garanderen.

Gebruik uitsluitend Legionella filters die voorzien zijn van keerklep om kruisbesmetting te voorkomen!

Stap 1: Het is belangrijk om latex handschoenen aan te trekken voordat u begint met het verwisselen van de filters. Dit minimaliseert de kans op kruisbesmetting en zorgt voor een hygiënische werkomgeving.

Stap 2: Legionella douchekop in zijn geheel verwijderen. Dit zorgt ervoor dat u de filter in één keer kunt vervangen en voorkomt dat er water of bacteriën ontsnappen tijdens het vervangproces.

Stap 3: Breng de gehele Legionella douchekop met filter naar een ruimte die geschikt is om het product goed te kunnen desinfecteren. Dit kan bijvoorbeeld een aparte wasruimte zijn waar u schoonmaakmiddelen en gereedschap bij de hand heeft.

Stap 4: Leg de douchekop in een emmer of bak met desinfectant en laat deze inwerken volgens de instructies van het gebruikte product. Dit zorgt ervoor dat de Legionella bacterie gedood wordt en het product grondig gereinigd wordt.

Stap 5: Trek nieuwe latex handschoenen aan voordat u begint met het terugplaatsen van de Legionella douchekop en filter. Dit minimaliseert opnieuw de kans op kruisbesmetting en zorgt voor een hygiënische werkomgeving.

Stap 6: Plaats de Legionella douchekop terug en zorg ervoor dat u een nieuw vervangfilter gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de eindgebruiker weer veilig en comfortabel kan douchen.

Tip 1: Wij adviseren om maandelijks een onderhoudsronde uit te voeren en alle filters te vervangen, ongeacht of het filter nog water doorlaat of niet. Dit minimaliseert de kans op kruisbesmetting en zorgt voor een comfortabele, veilige en hygiënische omgeving voor de eindgebruiker.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, voorkomen we dat eindgebruikers zelf proberen om de douchekop werkend te krijgen wanneer een filter volraakt, wat potentieel gevaarlijke situaties kan opleveren. Onze filters zijn ontworpen om veilig en betrouwbaar te zijn, en met het juiste onderhoud kunnen we ervoor zorgen dat ze dat ook blijven.

Tip 2: Vermeld de datum van plaatsing op het filter om onduidelijkheden te voorkomen. Bij zichtbare filters, zoals die van onze handdouche, is het mogelijk om kleurringen te bestellen om zo te kunnen zien wanneer deze voor het laatst zijn vervangen.