Pro waterfiltratie

Handdouches

Handdouches

Knijpdouches

Knijpdouches

Wanddouche oplossingen

Wanddouche oplossingen

Plafond en Regendouches

Plafond en Regendouches

Filter cartridges

Filter cartridges

Vervangfilters & Dummy's

Vervangfilters & Dummy's

Inline Filters

Inline Filters

Kraanfilters

Kraanfilters

Onderdelen

Onderdelen

Accessoires

Accessoires

Longus Pro Waterfiltratie

Voor een professionele instelling is het belangrijk om te kunnen garanderen dat het water veilig is. Longus kan de veiligheid van hun watersystemen garanderen doordat we als enige in Nederland LOG 8 aanbieden, ultra fijne waterfiltratie voor alle watersystemen. Door deze hoge standaard zijn we een partner voor professionele instellingen als sportcomplexen, zorginstellingen, medische centra en scholen op het gebied van waterfiltratie. 

 

Wat houdt Longus Pro Waterfiltratie in?

Longus Pro Waterfiltratie biedt de hoogst haalbare bescherming op het gebied van waterfiltratie. Ons systeem biedt niet alleen 100% veiligheid maar ook een eenvoudige oplossing bij calamiteiten. Onze ultra fijne waterfiltratie systemen zorgen ervoor dat water pathogenen zoals legionellabacteriën niet kunnen vrijkomen. Speciaal voor professioneel gebruik hebben we daarom systemen ontworpen die de veiligheid van watersystemen mogelijk maken voor professionele toepassingen en direct deze veiligheid bieden na installatie van het tappunt. Wanneer er onverhoopt een probleem ontstaat wat beheerst moet worden kan de rest van het watersysteem gewoon blijven functioneren terwijl de pathogenen worden verwijderd. 

 

De producten van Longus Pro Waterfiltratie

Longus heeft voor verschillende professionele doeleinden productgroepen ontwikkeld die inspelen op de wensen en eisen van deze sectoren. Al onze producten zijn direct verkrijgbaar op onze verkooppunten als technische groothandels zodat je snel kunt schakelen.

 

Magna Pro line

De Magna Pro line Biedt diverse water- en energiebesparende handdouches die geschikt zijn voor professionele omgevingen als zorginstellingen en ziekenhuizen. Deze handdouches onderscheiden zich door het hoogwaardige innovatieve ontwerp. Het design is uniek voor een legionella douchekop en daarom hebben we het ontwerp internationaal geregistreerd.

Wat de Magna Pro serie zo bijzonder maakt is dat de handdouche water- en energiebesparend is en te gebruiken in een dual-functie, zowel met als zonder filter. 

 

Comfortabele handdouche met dual-functie

Door de dual-functie is handdouche te gebruiken met of zonder filtratiesysteem. Na een legionella overschrijding kan het handvat met filter worden losgeschroefd zodat er een dummy handvat zonder filter terug kan worden geplaatst.  Zowel het filter als het dummy handvat verbruikt tot 90% minder water waardoor de Magna Pro line ook een milieubewuste keuze is. En doordat de handdouche een drukopbouw systeem heeft blijven er comfortabele stralen uit de douchekop komen. We hebben deze technologie speciaal ontwikkeld omdat na onderzoek in zorginstellingen bleek dat het uitspelen van zeepresten uit het haar van patiënten te veel tijd in beslag nam. Door onze gepatenteerde techniek blijft er genoeg druk op de waterstralen waardoor het wassen van haren veel sneller en comfortabeler kan. 

 

Solution line

De Solution-Line van Longus biedt hoogwaardige oplossingen voor wand-, muur-, sport- en plafonddouches. De systemen zijn ideaal voor bijvoorbeeld sportzalen, scholen en bedrijven, en zijn snel en eenvoudig te monteren. De filters zijn eveneens snel en eenvoudig te verwisselen, dus in het geval van een legionella normoverschrijding kan het systeem direct worden gemonteerd en door de ingebouwde keerklep is er geen gevaar voor kruisbesmetting. Om snel te kunnen schakelen bij een legionella overschrijding hebben we bijvoorbeeld voor de Rada wanddouche VR-serie het Quick Rada Verto systeem bedacht.  De bestaande Rada Solution douchekop kan met een simpele draai worden verwijderd waarna met hetzelfde gemak binnen een paar seconden de Quick Rada Verto met filtratie kan worden vastgedraaid.

 

Horeca voorspoeldouches

Ook voor de professionele en commerciële keuken hebben we speciale filtratie producten ontwikkeld, zoals de knijpdouches Scullery en Culina. Deze knijpdouches zijn zowel met- als zonder filter toe te gebruiken. Onze knijpdouches hebben een ingenieus ontwerp waardoor de waterdruk tijdens gebruik met filter niet onder doet voor een spoeldouche zonder filter. Door een goede drukopbouw kan de vaat goed worden voorgespoeld voordat het de industriële vaatwasser in gaat.