Legionella Medische waterfiltratie

Legionellaveilige Handdouches

Legionellaveilige Handdouches

Vervangfilters & Dummy's - Medical Line

Vervangfilters & Dummy's - Medical Line

Antimicrobiële Handdouches

Antimicrobiële Handdouches

Inline Filters - Medical Line

Inline Filters - Medical Line

Alle vervangfilters

Alle vervangfilters

Medische waterfiltratie

In zorginstellingen en ziekenhuizen worden er hoge eisen gesteld aan de waterveiligheid. In deze instellingen kan er namelijk snel een besmetting ontstaan met legionella en andere gevaarlijke bacteriën. Deze ziektekiemen komen via verschillende wegen binnen en nestelen zich in de drinkwaterleidingen in een zogenaamde biofilm. Het waterleidingsysteem kan dan een gevaar gaan opleveren als verspreider van ziektekiemen en andere watergebonden pathogenen. De kiemen worden verspreid als opstijgende aerosolen in de waterdamp die ontstaat door het douchen of het handen wassen. De waterdamp kan een groot gevaar vormen voor medewerkers en patiënten.

 

Speciale oplossingen voor medische waterfiltratie

Voor zorginstellingen en ziekenhuizen heeft Longus een speciale Medical Line ontwikkeld. Deze medische waterfiltratie producten zijn geschikt voor normaal gebruik en calamiteiten. 

Bij een overschrijding van de norm van bijvoorbeeld legionella kan er snel een ultra fijn filter worden gemonteerd wat voorkomt dat pathogenen zich kunnen verspreiden worden ingeademd. De Medical Line is uitgerust met ons innovatieve filtreersysteem en een LOG 8 kwalificatie wat de hoogst haalbare waarde is in Nederland. Het filtreersysteem verwijderd effectief bacteriën en pathogenen als Legionella en E. Coli uit het drinkwater waardoor het 100% bescherming biedt. Als de normoverschrijding weer voorbij is kunnen de filters worden omgewisseld voor een dummy. Een dummy is niet uitgerust met een filtreersysteem maar heeft dezelfde vorm als het filter en kan op dezelfde plaats gemonteerd worden. 

 

Handdouches Medical Line

De Longus Magna Pro Medical handdouche is geschikt voor duaal gebruik. Bij een calamiteit kan de Magna Pro Medical worden uitgerust met een Longus Cito filter die een levensduur heeft van 3 maanden. De Magna Pro Medical handdouche is uitgerust met 8l/m waterbespaarder en door onze speciale ingebouwde techniek kan de waterdruk in de douchekop worden verhoogd. Doordat de waterdruk kan worden verhoogd is de waterstraal die uit de handdouche komt krachtig genoeg om op comfortabele wijze haren van patiënten te kunnen wassen en uitspoelen zonder dat het veel tijd in beslag neemt. De Longus Magna Pro Medical handdouches biedt een onderhoudsarm en milieubewust alternatief en bovendien praktisch is in het gebruik. 

 

Vervangfilters en dummy’s Medical Line

Voor de Longus Magna Pro Medical handdouches zijn er zowel vervangfilters als dummy filters verkrijgbaar. De filters zijn in een wit kunststof uitgevoerd en gaan gemiddeld 3 maanden mee. Bovendien zit in de filters een terugstroombeveiliging om kruisbesmetting tegen te gaan wanneer ze vervangen worden. Het Cito filter met een LOG 8 classificering kan verschillende bacteriën en pathogenen uit het drinkwater filteren als Legionella Pneumophila, Pseudomonas Aeruginosa, Non-Tuberculose Mycobacterium, Stenotrophomonas Maltophilia, E. Coli en Coliformen. De filters zijn eveneens standaard uitgerust met een waterbespaarder en een filter indicator. Omdat de waterdruk niet op alle locaties gelijk is hebben we de Cito Medical filters in twee varianten: Wit voor een tappunt met normale waterdruk en Geel voor een tappunt met hoge waterdruk. Er is voor de Longus Magna Pro Medical handdouche ook een dummy filter zonder filtreersysteem verkrijgbaar die geschikt is voor normaal gebruik die eveneens verkrijgbaar is voor hoge en lage waterdruk.