De historie van Longus B.V.

2014

2016

2021

2022

Rada Safe Nederland op onze voormalige vestiging Pesetastraat 60 in Barendrecht

Rada Safe Nederland verandert haar naam in Legionella Safe Nederland op de voormalige vestiging Ebweg in Barendrecht

Legionella Safe Nederland wordt een zelfstandig bedrijf, veranderd van eigenaar en vestigt zich op Lubeck 9B in Barendrecht

Legionella Safe Nederland gaat verder onder de naam Longus met het doel zich te richten op internationale marktenOver Longus

Longus is een succesvol internationaal opererend technisch bedrijf wat zich toelegt op het ontwikkelen van innovatieve sanitair producten en waterfiltratie oplossingen. Onze kernactiviteiten zijn ontwikkeling, productie en distributie van sanitair producten en waterfiltratie systemen. Een van de productlijnen zijn de antibacteriële en legionella veilige douchekoppen die bescherming bieden tegen deze schadelijke ziekteverwekkers. 

Het is ons doel om ons distributienetwerk voor onze innovatieve producten wereldwijd uit te breiden en zoveel mogelijk landen te kunnen bedienen met onze sanitair producten en waterfiltratie oplossingen. We streven ernaar om het toonaangevende bedrijf in ons vakgebied te worden.

Een greep uit één van onze uitdagingen

Het ontwikkelen van een handdouche met een speciaal legionellafilter. De handdouche moet een fraai uiterlijk hebben, maar vooral ook heel praktisch zijn en duurzaam! Het product is een eerste in een serie van vergelijkbare producten.

De gekozen aanpak

Bij dit project komen bijna alle productontwikkelings-fases aan bod. Van vooronderzoek, via conceptontwikkeling en engineering naar prototyping, testen en productie-gereed maken.

 

Uitwerking van het project

Na het formuleren van het pakket van eisen en het plan van aanpak ging onze industrieel ontwerper meteen aan de slag met een beperkt aantal vormstudies. In eerste instantie wat handschetsen en daarna de 3D schetsen. Na de keuze van de directeur Richard van Vuuren uit deze opties, heeft de engineer de douchekop volledig als 3D ontwerp uitgewerkt. Eerst de handdouche body zelf en vervolgens ook het binnenwerk, de afdichtingen en het bevestigingsmateriaal.

 

Bij de sanitaire producten van Longus zijn de passingen van de verschillende onderdelen heel kritisch. De toleranties van de onderdelen moeten heel goed op elkaar afgestemd worden. Kunststof, metaal, rubber, afdichtingen en het bevestigingsmateriaal.Prototyping

Op basis van het 3D tekeningenpakket zijn de verschillende onderdelen, deels ook met schroefdraad in 3D geprint, als prototype. Op deze manier kan de vormgeving en passing al heel goed beoordeeld worden, en is het zelfs mogelijk het 3D prototype ook functioneel te testen. Na een aantal iteraties is het product definitief gemaakt en is het tekeningenpakket opgeleverd, zodat het in productie genomen kon worden.Productie

Inmiddels is de douchekop in productie genomen en wordt het product uitgeleverd onder de naam Magna Pro. De Magna pro serie bestaat uit de kleuren chroom, wit en mat zwart. 

Longus is te onderscheiden in twee divisies.

Longus Sanitair richt zich op sanitair van douchekoppen, kranen, en accessoires.

www.longus-sanitair.nl

Longus watercontrols is een afdeling die puur gericht is op Legionella en antibacteriële douchekoppen en oplossingen

www.longus-nederland.nl